AMEL'S
Follow
Dashboard
 Add Me
 Follow Me
 Follow Me
 kaki skodeng

HOMIE ABOUT AFFIES

“It’s not hard to find someone who tells you they love you, its hard to find someone who actually means it.”

Princess



Hello people!
My name is Shamzatul Amalina :)
I am the sweet owner *.*
Welcome here and enjoy yourself ^^

TagBoard




Me and Him

Taken by
Muhamad Nurazizul


IJOY ♥ AMEL
in love since 12/12/12
Daisypath Anniversary tickers

Blog Archieve
♥ BILA BUAH HATI MERAJUK **, ♥
written on 17 December 2011 @ 2:12 AM ✈{ }

Ehem wehh kau yang tengah baca tuu ,
Sihat kea idok ?
Kalau tak sihat pergi lah makan ubat sanaa .
Jangan bawak virus kat orang lain pulekk yeaa . 
Okayy aku guraw lah choyy !

Okay hari neh aku nak share somethingg yang aku rasa kerap berlaku dikalangan remaja remaja yang bercintan cinton tuu . HAHA ! Okay let's goo ;)


Yang pertama dari yang utama , kau kena tahu apa sebab buah hati kau tuu merajuk . Antara sebab yang aku boleh jadikan contoh ialah :

1. CEMBURU
Haa penyakit neh amat lah sangat bahaya dan susah nak diubatnyaa . Betul tak ? Tambah tambah lagi bila buah hati kita tuu dah susah nak percayakan kita . Lagi lah kann . 

2. TAK DAPAT APA YANG DIINGINKAN
Yang neh punn antara sebab yang boleh dikatakan popular dikalangan remaja bercinta . Contohnya bila si buah hati inginkan sesuatu padahal benda tuu kau tak boleh nak dapatkan . *tapi pastikan kau dah berusaha untuk dapatkan apa yang dea nak tuu*

3. ORANG LAIN LEBI HEBAT DARINYA
Okay yang neh kau kena pastikan yang dea dah cukup sempurna untuk kau . Jangan buat dea berfikir yang kau pandang orang lain lebih dari dea . Memang lah dea merajuk kalau macam tuu . Err kau neh punn --,

Sekarang aku nak ajar macam mana nak pujuk pulak .
Nak ajar ? *ceh macam dah pro jea akuu !
Lantak ahh aku sekadar nak berkongsi . Jyeahh :*

1. PUJUK
Neh langkah pertama yang kau kena buad . Jangan lah buad bodoh jea bila buah hati tuu dah merajuk . Sampai bila cerita nak habis kalau macam tuu . Cuba lah sedaya upaya kau untuk pujuk dea . Buat apa yang dea suka okayy :)

2. NYANYIKAN LAGU UNTUK DEA
Haa , kalau dah tak makan saman jugak bila kau dah pujuk , kau cuba nyanyi pulak . Wahh , mesti sweet doee . Lantak lah suara kau tu macam kambing nak beranak kea hape tapi percayalah buah hati kau mesti suka bila kau nyanyikan untuk dea . Dea rasa yang diri dea dihargai . *TRUST ME*

3. BERTOLAK ANSUR
Selain tuu kau kena lah mengalah . Memang lah agak susah kann lagi lagi kalau pk pasal EGO nehh . Pehh macam macam yang di-pk nyee . Tapi demi hubungan korangg , kau kena lupakan ego tuu . Sayang dea kan ? Soo tunggu apa lagi !

Okay aku harap ada yang berjaya . I wishh you luck Baby :*




copyright@shamzatulAS 2014 | See you again and have a nice day! ♥♥