AMEL'S
Follow
Dashboard
 Add Me
 Follow Me
 Follow Me
 kaki skodeng

HOMIE ABOUT AFFIES

“It’s not hard to find someone who tells you they love you, its hard to find someone who actually means it.”

Princess



Hello people!
My name is Shamzatul Amalina :)
I am the sweet owner *.*
Welcome here and enjoy yourself ^^

TagBoard




Me and Him

Taken by
Muhamad Nurazizul


IJOY ♥ AMEL
in love since 12/12/12
Daisypath Anniversary tickers

Blog Archieve
♥ Cara nak isi borang upu ♥
written on 29 March 2013 @ 3:32 AM ✈{ }

Hi, Selamat petang.

Okay for your information, ni kali pertama aku buat tutorial k. Rasa macam kelakar pun ada. Tapi cuba tengok muka aku nih, ada aku gelak? Memang tak ahh! :P Okay abaikan. Actually, tutorial ni khas untuk bestfriend aku k. Kesian dia tak tahu macam mana nak apply upu ni.

Okay, jom start!

1) Pergi sini dulu.

2) Klik kotak yang warna biru tu. Macam ni :-


3) Tukar JENIS PERMOHONAN dan PROGRAM PENGAJIAN macam ni :-


JENIS PERMOHONAN - Kemasukan ke IPTA / Politeknik Premier
PROGRAM PENGAJIAN - Lepasan SPM / setaraf (untuk lepasan SPM)

4) Klik button MASUK.

5) Baca PANDUAN PERMOHONAN tu dulu. Jangan ajet ajet paham ye cik kak cik abang.

6) Bila dah faham, baru boleh mohon. Tak gitu? Heheh okay sekarang klik button PERMOHONAN tu. Macam ni :-


nanti dia keluar borang ni :-


7) Bila dah siap isi borang tu, klik butang SETERUSNYA kat bawah tu. Nampak tak? Takkan tak nampak kot wehh? Hmm yang ni lahh :- 


8) Kau just follow je step step yang dia suruh tu. 

Dengan itu, maka tamatlah sesi tutorial aku yang pertama. HA HA HA (!)

Ehemm, Sorry gua tak dapat nak tolong sampai habis sebab gua dah isi borang tu masa tu -,- Tapi watlek watpeace je tak susah pun :) Lagipun aku tak nampak pulak bahasa yang pelik pelik kat situ dol. Hahaha :D So, goodluck baybehhh!

By: Shamzatul Amalina Shamsuri

Labels: , ,




copyright@shamzatulAS 2014 | See you again and have a nice day! ♥♥